Servicii

LTL Documentary ofera o gama larga de servicii de formare profesionala prin cursuri de calificare, specializare si initiere in diferite domenii.

COMPETENTE ANTREPRENORIALE

 • curs de specializare
 • durata de pregatire este de 120 de ore ( 54 ore de teorie si 66 de ore de pregatire practica)
 • certificatul obtinut: certificate de absolvire

Obiectivele cursului:

Management organizational si al dezvoltarii afacerii, Marketingul afacerii, Legislatia afacerii, Planul de afaceri, Etica in afaceri, Comunicarea in afaceri, Elemente de risc ale afacerii, Dezvoltarea profesionala, Economia sociala, Egalitatea de sanse, Definirea politicii de mediu

COMPETENTE INFORMATICE

 • curs de specializare
 • durata de pregatire este de 40 de ore (16 ore de teorie si 24 de ore pregatire practica )
 • certificatul obtinut: – certificate de absolvire

Obiectivele cursului:

Concepte de baza pentru utilizarea microcalculatoarelor,Bazele utilizarii sistemelor de operare, Bazele utilizarii procesoarelor de texte; procesorul world, Bazele utilizarii aplicatiilor de calcul tabular; excel, Proiectarea si realizarea prezentarilor electronice cu ms power point, Internet si posta electronica, Aplicarea TIC in afaceri, Principiile interfetelor om-calculator

FORMATOR

 • curs de specializare, cod NC 242401
 • durata de pregatire este de 70 de ore ( 38 ore de teorie si 32 de ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificate de absolvire

Obiectivele cursului:

Pregatirea formarii, Realizarea activitatilor de formare, Evaluarea participantilor la formare, Aplicarea metodelor si tehnicilor special de formare, Marketing-ul formarii, Proiectarea programelor de formare, Organizarea programelor si a stagiilor de formare, Evaluarea, revizuirea si asigurarea calitatii programelor si a stagiilor de formare.

MECANIC AUTO

 • curs de calificare, cod NC 7231.2.2
 • durata de pregatire este de 720 de ore (120 ore de teorie si 600 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificat de calificare

Obiectivele cursului:

Completarea si transmiterea documentelor specifice, Aplicarea normelor de protectie a muncii si prevenirea si stingerea incendiilor, Asigurarea cu piese de schimb si material la locul de munca, Planificarea activitatii proprii, Diagnostificarea disfunctionalitatilor, Efectuarea lucrarilor de intretinere si reparatie la mecanismele motorului, Etansarea sistemelor, ungere, racier, alimentarea cu combustibil, executarea lucrarilor de intretinere si reparative la punti si suspensii, Executarea lucrarilor de intretinere si reparatie la sistemul de directie, de franare, a sistemului de transmisie, Oferirea de consultanta de specialitate.

COFETAR – PATISER 

 • curs de calificare, cod NC 7412.2.1
 • durata de pregatire este de 720 de ore ( 240 ore de teorie si 480 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificat de calificare

Descrierea ocupatiei:

Cofetar – patiserul prepara in laborator sau in unitatile industrializate, produsele de cofetarie si patisserie in vederea comercializarii. Dup ace receptioneaza materiile prime si auxiliare, le depoziteaza si le conserva pana la introducerea in fabricatie. Apoi sorteaza, curate, cerne si dozeaza materiile prime, dupa care urmeaza prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor,apoi se trece la modelarea si coacerea preparatelor, umplerea si asamblarea produselor de cofetarie si patisserie. Ultima parte a muncii de cofetar – patiser consta in finisarea produselor, glasarea si decorarea lor. Cofetar – patiserul utilizeaza dispositive de incalzire si coacere ( cuptoare, etuve), masini de preparat si fabricat ( malaxoare), echipamente frigorifice ( frigidere, vitrine frigorifice) si alte ustensile folosite la decorarea, depozitarea si cantarirea produselor.

CONFECTIONER ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE

 • curs de calificare, cod NC 8286.1.2
 • durata de pregatire este de 360 de ore (120 ore de teorie si 240 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificat de calificare

Descrierea ocupatiei:

Confectionerul asamblor articole din textile asigura asamblarea semifabricatelor, urmarind procesul tehnologic pana la executarea finala a produsului. Competentele specific acestei ocupatii sunt: efectuarea operatiei de croire, de confectionare, controlul calitativ al operatiei de confectionare, mentinerea si intretinerea utilajului, finisarea si pregatirea produsului pentru depozitare si asmblarea produsului. Confectionerul asamblor articole din textile va cunoaste: procedure specific de croire si confectionare, modalitati de asamblare, pliere si etichetare, tipuri de utilaje, modul de folosire al dispozitivelor specific, etape de lucru si norme de timp alocate fiecareia.

OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE

 • curs de calificare, cod NC 4113.2.1
 • durata de pregatire este de 720 de ore ( 240 ore de teorie si 480 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificat de calificare

Descrierea ocupatiei:

Operatorul introducere, validare si prelucrare date are atributii referitoare la introducerea pe suport electronic a datelor necesare prelucrarilor electronice. In acest scop, el efectueaza o serie de activitati importante pentru sustinerea procesului de prelucrare electronica a datelor, cum ar fi:

– introduce si valideaza date pe suport electronic, gestioneaza suportii electronici de date, asigura conformitatea datelor introduce cu documentele primare, salveaza periodic datele introduce, restaureaz la nevoie datele salvate, recupereaza date si informatii pentru utilizatori la cererea acestora, pastreaza copiile de siguranta ale datelor salvate pe support electronic, etc.

Ocupatia implica capabilitati de comunicare eficienta cu beneficiarii, analistii, programatorii, ceilalti specialisti IT.

PREPARATOR PRODUSE DIN LAPTE

 • curs de calificare, cod NC 7413.2.1
 • durata de pregatire este de 720 de ore (240 ore de teorie si 480 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificat de calificare

Descrierea ocupatiei:

Ocupatia de preparator produse din lapte se refera la activitatea de productie pentru fabricarea produselor lactate in spatii special amenajate si cu dotare adecvata. Activitatea implica probleme de planificare si de organizare a locului de munca specific. Desfasurarea activitatii presupune aprovizionarea cu materii prime, material si ambalaje, gestionarea acestora si intocmirea documentelor de evidenta. Activitatea implica responsabilitati deosebite in domeniul igienei personale, a locului de munca si a utilajelor, echipamentelor si ambalajelor. De asemenea, activitatea presupune relatii de colaborare cu membrii echipei, cat si alte componente generale la locul de munca.

OPERATOR LA PREPARAREA CONSERVELOR DIN CARNE, PESTE SI LEGUME 

 • curs de calificare, cod NC 8271.2.1
 • durata de pregatire este de 720 de ore ( 240 ore de teorie si 480 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificat de calificare

Descrierea ocupatiei:

Principalele functii indeplinite de preparatorul conserve sunt: aprovizionarea cu materii prime si auxiliare pentru prepararea conservelor, selectarea materiei prime pentru prepararea conservelor,portionarea materiei prime, pregatirea lichidelor pentru umplere, tratarea termica a materiei prime pentru prepararea conservelor.

Materiile prime folosite pot fi : fructe, legume, carne, peste. Utilajele, echipamentele si instalatiile folosite sunt specific ocupatiei.

Ocupatia se aplica preparatorilor care isi desfasoara activitatea in unitatile cu profil alimentar specializate in fabricarea conservelor. Activitatea se desfasoara in unitati specializate si autorizate sanitar-veterinar dotate cu echipamente specific ocupatiei. Preparatorul trebuie sa aiba cunostinte a bunelor practice de igiena si productie.

LUCRATOR IN COMERT

 • curs de calificare , cod NC 5220.1.1
 • durata de pregatire este de 360 de ore ( 120 ore de teorie si 240 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: certificat de calificare

Descrierea ocupatiei:

Lucratorul in comert se ocupa in principal cu comunicarea cu clientii magazinului, organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii magazinului, efectuarea vanzarii, incasarea contravalorii marfurilor, prezentarea produselor si serviciilor aferente vanzarii, promovarea imaginii magazinului, mentinerea stocurilor si necesarului de monetar de rezerva, efectuarea inventarelor, intocmirea documentelor specifice activitatii de vanzare precum si raportarea activitatii de vanzare.

ZIDAR, PIETRAR, TENCUITOR

 • curs de calificare, cod NC 7122.2.1
 • durata de pregatire este de 720 de ore ( 240 ore de teorie si 480 ore pregatire practica)
 • certificatul obtinut: – certificat de calificare

Descrierea ocupatiei:

Zidar, pietrar, tencuitor este muncitorul in constructii a carui activitate consta in realizarea lucrarilor de zidarie si de tencuieli. Lucrarile de zidarie reprezinta elementele structural sau nestructurale ale unei constructii cum ar fi: ziduri portante, ziduri de compartimentare, arce, camine, cosuri de fum, etc. Lucrarile de tencuire sunt cele de acoperire a lucrarilor de zidarie sau de beton cu straturi de mortar, in scopul protejarii acestora.

Muncitorul care are calificarea de zidar, pietrar, tencuitor trebuie sa interpreteze planurile de executie si de detaliu, sa masoare si sa traseze amplasamentul lucrarilor de executat, prepararea si aplicarea mortarului de legatura si a celui de tencuiala si nu in ultimul rand sa verifice calitatea lucrarilor executate.